8/28/10

Ja nüüd siis kooli:)






Üks osa meie koolimajast.
Neljapäev ja reede olid esimesed sissejuhatavad päevad välisüliõpilastele uues koolis. Välistudengeid kokku on umbes 300 muide. Kahe päeva jooksul saime teada nii eksamite kirjutamise reeglid kui ka klubide-pubide asukohad. 
University of Borås koosneb kuuest erinevast koolist, siin saab õppida näiteks ärijuhtimist või omandada teadmisi hoopis tervishoiu või hariduse valdkonnast...valikuvõimalusi on päris palju ja seetõttu on ka tudengite seltskond lahedalt ja uskumatult kirju. Meiega koos on tulnud siia teadmisi koguma tudengeid Koreast, Taist, Pakistanist, Iraanist, Indoneesiast, Saksamaalt, Soomest, Prantsusmaalt, Hiinast...tegelikult võiks seda nimekirja veel pikalt pikalt jätkata....
Esimesel päeval möödusid kõik vestlused enamasti stiilis "Hello! My name is...I`m from...and You are?.." Kui hommikust õhtuni rääkida vaid inglise keeles, siis vaikselt vaikselt hakkab tekkima tunne, et unenäodki muudavad õige pea keele seadeid....

Boråse linnapildis on väga palju erinevaid skulptuure...linnaekskursioonil poseerimas Pinocchio kuju juures (Phoebe, Meelika, mina ja Elly)

  

Alustame algusest!

Selle aasta alguses tekkinud mõte minna sügisel vahetusüliõpilaseks, on nüüdseks reaalsuseks saanud. Ülikooliks sai valitud University of Borås, täpsemalt selle üks osadest Swedish School of Textiles ning erialaks Textile Management.
Tänaseks oleme Boråses olnud juba pea nädala...ühe väga-väga kiirelt möödunud nädala...
Kohale jõudsime teisipäeva õhtul ning esimesena oli muidugi vaja üles leida oma uus kodu:)
Kohvrid lahti pakitud, kõik kapid-sahtlid läbi uuritud, asusime ümbrust uudistama...

Kesklinnast leidsime kasvamas palmid...nii et ega me tegelikult ei kolinudki Rootsi;)