10/12/10

Kas tead kui väike Eesti on?

No näiteks Camille ja Pauli arvutuste kohaselt- kui sa joonistaksid ringi, mille diameeter on 1 cm ja sa oletaksid, et see märgib Tallinna suurust, siis selleks, et kujutada Pariisi, oleks vaja joonistada 8 cm diameetriga ring! Või siis näiteks on meie kõige kõrgem mägi (no tegelikult on see maailma mõistes vist pigem rohkem nagu küngas) 16!!! korda madalam kui Prantsusmaa kõige kõrgem punkt.

Kõige rohkem elevust tekitab meie rahvaarv- meid on 1,3 miljonit. Ainult Pariisis elab juba rohkem inimesi, kui terves meie riigis on elanikke. Prantsusmaal elab u 64 miljonit inimest, meid on 1,3 miljonit. Can you imagine the differents? Siin ei kujuta keegi eriti hästi ette, et leidub riik, kus elab nii vähe inimesi:)

Rääkimata veel sellest, et meil ei saa sõita metrooga...ega osta riideid H&Mist...ning huvitav-huvitav, kust me küll oma mööbli ostame, kui meil ei ole IKEAd?...
Tänases Rootsi keele tunnis olin ma koos Korea tüdrukuga ainuke, kelle kodumaal ei olnud IKEAd, isegi Hiinas ja Kanadas saab odavat Rootsi mööblit osta :)

Aga mida meist teatakse? Saksa päritolu neiu teadis, et me oleme võitnud ühe korra Eurovisiooni.... "Come on everybody...." Nice:) Ja Koreast pärit neiu oli kuulnud Carmen Kassist. Kuulsaim brändi nimi on vist Skype, kuigi mitte kõik ei seosta seda kohe Eestiga. Sofi Oksanen ja Estonia laevahukk ütlevad ka midagi....

Praegu tundub, et eestlased peaksid maailmas pisut kõvemat häält tegema. Aga olemas me oleme. Ja enamasti oleme Euroopas ka. Tore:)

Tervitused Eestisse!
 

No comments:

Post a Comment