1/29/11

Segasumma Suvila ja Kurrunurruvutimaa

rootslased armastavad väga Astrid Lindgreni :) eelmise loengu teemaks oli kultuur ning et tegemist on rahvusvahelistele tudengitele suunatud kursusega, siis oli peamiseks arutelu teemaks rahvusest, keelest, usundist, kliimast ja muust taolisest tulenevad kultuuri(de) erinevused.
täiesti ebarootslaslikult pidevalt !! naeratav õppejõud selgitas meile põhjamaise ühiskonna tagamaid ja iseärasusi ning soovitas kogu rootsi üpris märkimisväärsest kirjanduseklassikast läbi lugeda Pipi Pikksukka! raamatu, mis peegeldab väga hästi siinseid väärtushinnanguid, mida lastele siin kodus ja koolis väikesest peale õpetatakse. ning mille järgimist neilt siis ka täiskasvanuna oodatakse. ei ole vist eriline üllatus, et kogu sellest alates-hispaaniast-lõpetades-koreaga seltskonnast olin ma ainus, kes oli Pipist kuulnud. veelgi üllatavam väiksena ise seda ka lugenud. kas sina mäletad kõiki Pipi nimesid?
eelmise nädala vaieldamatult populaarseim üritus oli dinner. ma arvan et ühel suurimal õhtusöögil oli meid umbes 18 inimest nelja laua taga. kordamööda igaüks meie kirjust seltskonnast küpsetab midagi ilma igasuguste reegliteta ja nii on laual palju erinevaid maitseid.
dinnerite vahelduseks käisime reedel göteborgis. et õues oli piimasupi ilm vastikult külma tuulega, siis päeval jalutasime mööda poode. siin on hetkel allahindluste periood, ja siinsed allahindlused on oma nime väärilised.  -70% ja sealt edasi on jube tavaline. ja vahel oi oi kui ahvatlev. õhtul olime seal aga rahvusvahelise filmifestivali avapeol. göteborgi filmifestival toimub juba 34.ndat korda ja on skandinaaviamaade suurim omataoliste seas. erinevatesse programmidesse on valitud mitmekülgne filmigalerii, millest tahaks kõigest osa saada. avapidu oli lahe, teemaga Red Western, äge seltskond, söök, jook, muusika, tants ja trall varajaste hommikutundideni...
täna on plaanis siinsete eestlastega taco`sid süüa ja vahelduseks eesti keeles juttu rääkida. ning õhtul peole minna. homseks on kalendris kaks dinnerit...ja ülehomseks jääb pakkimine ja kolimine...

Pipilota Viktuaalia Rullkardiina Piparmünta Eeframitütar Pikksukk

No comments:

Post a Comment