1/26/11

sööb apelsini ja loeb fashion forecastingut ja kirjutab blogi

raamatu soovitus- E. L. Brannon "fashion forecasting". lihtsalt väga hea kirjandus!
minu kevadsemester sai täna ametliku alguse esimese loenguga. scandinavian management on selle semestripoole esimene aine. first impression positiivne ja paljutõotav ning nagu sügissemestri ainedki, on ka selle kursuse läbimiseks vaja osaleda mitmes grupitöös.
rootsi ülikoolide süsteem tundubki olevat ülesehitatud eelkõige grupitöödele ning individuaalsetele ülesannetele, mille täitmiseks/teostamiseks juhendeid jagatakse väga napilt ja piiratult. kogu ülesande lahendus on sinu enda otsustada. sama mentaliteeti järgivad ka siinsed firmad. juhi poolset alluvate juhendamist on rootsi firmas minimaalselt. töötaja enda ülesandeks on välja mõelda, kuidas asjad töötavad ja mida täpsemalt ning kui palju peab tegema.
tekstiilikooli moedisainiosakonna tudengid puutusid eelmisel semestril sellega palju kokku, kui järjekordse disainiprojekti jagamisel anti üks üldine teema ja pea täielikult vabad käed. konsultatsiooni tundide tunnuslauseks paistis olevat midagi sellist et- if you feel you need to make some changes, feel free to do so, it`s all up to you...konstruktiivne kriitika.
võrreldes meie ülikooli(de)ga, tehakse eestis ikka kõik kolm korda ette puust ja punaseks. (muidugi õnnestub ka siis mõnel üliõpilasel ülesandest mitte aru saamine). juhendaja poolset selgitustööd on tavaliselt palju rohkem kui siin.
sellel semestril on mul õppekavas veel rootsi keele jätkukursus ning individual studies in business administration.
lähen nüüd oma raamatu juurde tagasi :)

No comments:

Post a Comment