10/30/10

...kas ma jõudsin sulle juba mainida, et me mõlemad tegime rootsi keele eksami ära! :) heheee :)
esimene eksam on edukalt möödas, järgmisel nädalal on  kaks veel ees ootamas...
ja ma lõpetasin just grupitöö raporti viimased muudatused ning presentatsiooni uploadimise- üks töö on nüüd täitsa valmis.
...ma läheks nüüd vahelduseks magama...
tsauki

home sweet home

Tuhat vabandust kõigile, kes järgnevast loost kuulevad siin nüüd alles esimest korda. Käisime esmaspäeval Tallinnas kruiisil aga kuna linnas oli aega olla vaid seitse tundi, siis minu sealolemisest teadis vaid mu perekond. No tegelikult said nemadki alles siis sellest teada, kui ma koduuksest sisse astusin. (Aitäh! vennale, kes mu saladust hoidis.) Selle lühikese aja jooksul ei olnud kuidagi võimalik näha kõiki inimesi, keda ma oleksin tahtnud...
 Tallinnas oli nii nii superhea olla :) Inimeste jutumõminast tänaval sai aru, bussijuht kuulas vene keelset raadiot, ilm oli hall nagu tavaliselt...aga...
 ...kodus sai käidud ja kõige kallimad inimesed sai ära nähtud...järgmise korrani jõuludel. 





We are just so shy...
...or what do You think is going on here?...

       

10/27/10

10/21/10

helesinised unistused lumememmest

Jeeeiiiiii!!! Täna sadas lund!!! Jeeeeiiiiiii!!! :)
Päris päris valget lund. :)
Täpselt sellel hetkel, kui me kooliuksest välja astusime...
It is perfect!!!


Studying for the Swedish exam tomorrow...






10/19/10

Täielikult rootsi keele lainel...

Reedel on suuline ja kirjalik rootsi keele eksam. Meie esimene eksam siin.
Istume siin praegu raamatukogus ja harjutame. Oeh, oleks siis õnne, kui teemakaardi valimine on. Tahaks midagi head ja lihtsat saada. :)

Kirjutan seda blogi natuke selleks, et pärast aastat oleks hea koht, kus meenutada. Siin tundub igal minutil midagi juhtuvat ja mul on kalamälu aegajalt, niiet...Kõik, mis siia satub ei pruugi mõnele mitte midagi öelda aga mõnele ütleb palju, niiet...

..siis eelmisest nädalast lühidalt.
Playing in complete darkness in the playground. Why do we have to grow up? Being a child is all about having fun. So I want that.
Neljapäevasest peost on head ja halvad mälestused. Punkt.
Reedel olin Göteborgis kontserdil. Needtobreath on üks väga kena vaatepilt ja paitab kõrva ka veel. :)
Kui reede õhtu oli silmale ja kõrvale, siis laupäeva õhtul nautis maitsemeel häid elamusi. Lõhe alustuseks, sidruni ja mee kana riisiga pearoaks ja maailma parim tiramisu kook magustoiduks. Toit oli ülimaitsev ja seltskond suurepärane. Prantsuse kutid oskavad päris edukalt süüa teha. :)
Pühapäeval tegime moefotosid ühe disainitudengi assignmenti jaoks. Playing dead on someones kitchen floor makes the best pictures...




 Ahjaa, Lisebergi lõbustuspargis Göteborgis jõudsime ka käia Taneli ja Meriliniga. (09.10.10)





10/12/10

Kas tead kui väike Eesti on?

No näiteks Camille ja Pauli arvutuste kohaselt- kui sa joonistaksid ringi, mille diameeter on 1 cm ja sa oletaksid, et see märgib Tallinna suurust, siis selleks, et kujutada Pariisi, oleks vaja joonistada 8 cm diameetriga ring! Või siis näiteks on meie kõige kõrgem mägi (no tegelikult on see maailma mõistes vist pigem rohkem nagu küngas) 16!!! korda madalam kui Prantsusmaa kõige kõrgem punkt.

Kõige rohkem elevust tekitab meie rahvaarv- meid on 1,3 miljonit. Ainult Pariisis elab juba rohkem inimesi, kui terves meie riigis on elanikke. Prantsusmaal elab u 64 miljonit inimest, meid on 1,3 miljonit. Can you imagine the differents? Siin ei kujuta keegi eriti hästi ette, et leidub riik, kus elab nii vähe inimesi:)

Rääkimata veel sellest, et meil ei saa sõita metrooga...ega osta riideid H&Mist...ning huvitav-huvitav, kust me küll oma mööbli ostame, kui meil ei ole IKEAd?...
Tänases Rootsi keele tunnis olin ma koos Korea tüdrukuga ainuke, kelle kodumaal ei olnud IKEAd, isegi Hiinas ja Kanadas saab odavat Rootsi mööblit osta :)

Aga mida meist teatakse? Saksa päritolu neiu teadis, et me oleme võitnud ühe korra Eurovisiooni.... "Come on everybody...." Nice:) Ja Koreast pärit neiu oli kuulnud Carmen Kassist. Kuulsaim brändi nimi on vist Skype, kuigi mitte kõik ei seosta seda kohe Eestiga. Sofi Oksanen ja Estonia laevahukk ütlevad ka midagi....

Praegu tundub, et eestlased peaksid maailmas pisut kõvemat häält tegema. Aga olemas me oleme. Ja enamasti oleme Euroopas ka. Tore:)

Tervitused Eestisse!
 

10/7/10

7. 0ktoober

I have only one thing to say-

"Two Estonian girls are only half of the Estonian population!" (C.M.)

Don`t ask! It was just the highlight of thursday! ;)

Hur mår du?

Me jõudsime täna veendumusele, et Rootsis peavad kellaosutid liikuma kiiremini kui Eestis, sest miski muu ei seleta, kuidas on võimalik, et nädalad lähevad siin nii uskumatult kiiresti. Päevadest ei ole üldse mõtet rääkida...
Kahe nädala pärast on juba rootsi keele eksam. Novembri esimeseks nädalaks on vaja teha essee ja valmis peab olema ka group work project. Ning samal ajal on veel creative businessmanshipi final exam. Koduseid töid on kuhjaga ja väga palju on vaja iseseisvalt uurida ja tõlkida ja analüüsida...

...aga, et miks meil kunagi siin siis aega pole? No võib-olla sellepärast, et me istume raamatukogu ees ja arutame, "miks meil küll aega pole?" :) Oeh! Meil läheb hästi! :)

Tead, miks täna oli tore päev?

Käisime sõbrannaga lõunal ja teenindajale tellimust esitades, sain ainult rootsi keelega hakkama. Ei mingit inglise keelt. Jeeeeiiii!:) Sain aru, mis ta mulle menüüst pakkus ja oskasin küsida ka ja see oli kokku täitsa vestluse moodi asi. Noh, nüüd saab vähemalt süüa! :)

Täna oli kool ja homme on ka pikk koolipäev.... Lähen nüüd tõlgin veel mingit teksti veidike ja siis magama.
Tsauuu

10/5/10

Postitus!

Tegelased: kaks prantslast, kaks eestlast, üks sakslane ja üks pakistaanlane. (hehee...sellest võiks saada ühe anekdoodi algus:) Koht ja aeg: esmaspäevane product development workshop. Ülesandes oli vaja muuta igapäevases elus kasutusel olev mittetekstiilist ese tekstiilist esemeks.... Your imagination is your only limit!!! (emale- sinu kujutlusvõime on sinu ainuke piir või miskit sellist:)
 Jah, seekord läks meil vaja ka haamrit:)



No ma arvan, et meie nägudelt peegeldub kõige paremini, kui väga rahul me iseenda ja oma lõpptulemusega olime:)

10/3/10

Fashion Fair & Gala

Fashion Fair and Fashion Award Gala 2.Okt.2010 @ Åhaga











Nice shoes! :) Don`t you think?





 Those little people in our heads!!! :) 

lugu sellest, kuidas plaanidest ei tule kunagi midagi välja...

..sest parimad asjad juhtuvad siis, kui sa seda kõige vähem ootad. Ja nimekirjade tegemisest ei ole ka kunagi mingit kasu!

Kõik sai alguse ühest bussipeatusest...
Õues on kindlasti paar miinuskraadi aga sellest me ei hooli, sest ees on ootamas üks uskumatult tore päev:) Meid on kokku viis neiut- Elena, Judith, Karoliina, Meelika ja mina ning plaanis on veeta terve päev Göteborgis....põhiliselt shopates:)

Ootame varahommikul bussi, mis viiks meid Göteborgi....
  














Hommikukohvi kõrvale uurime linnakaarti ning otsime parimate poodide aadresse. Göteborg on Rootsi suuruselt teine linn (minu kodulinnakesest tunniajase bussisõidu kaugusel). Oma väljanägemise ning õhustikuga meenutab veidike Stockholmi. Lõputult palju poode, kõikvõimalikke erinevaid söögi-joogikohti, klubisid, muuseume...jne jne. Tõeline suurlinn. Aga selline põhjamaise olemisega suurlinn.


Tegemist on rõivakauplusega. Aga kuidas Sa hääldad seda nime???







Lõunasöögi aeg:)
Rootsis on maailma parimad kaneelirullid. Suus sulavad, rohke kaneeliga ja külma piimaga...yammmiiiii
Pildil olev taldrik on tavaline praetaldrik ning kaneelirull sellel on pea täpselt sama suur...ühest hiiglaslikust kaneelirullist piisab, et kõht saaks väga väga täis.
Leia pildilt kaks kummitust!!! ;)

Kõhud täis ja hea olla:) Terve selle päeva jooksul olime kõik koos ainult tulles, minnes ja lõunat süües. Plaanist käia koos mööda poode ning uudistada linna ei tulnud miskit välja. Samuti ei tulnud miskit välja minu plaanist leida endale talveks midagi selga...lugematute poodide laias kaubavalikus ei leidunud mulle ei saapaid, ei mantlit...kui sa lähed kindla kavatsusega poodi midagi ostma, siis võid kindel olla, et sa sealt ei leia soovitut...Ilmselt istun nüüd kodus, siis kui ilm külmaks läheb:)

Pärast lõunat läksid meie teed jällegi erinevates suundades ning üks kolmene seltskond otsustas minna pisikesele paadireisile Göteborgi saartele...



Unistus meie ühisest suvekodust ühel neist saarekestest...siis kui üks meist on billionaire ;)




Ei tea, kas see tuli nüüd unepuudusest või täiskuust või....aga kõhud kõveras ja pisarad silmis naerda sai öösel Göteborgi bussijaamas bussi oodates ja koju tagasi sõites vist kõige rohkem:) Striped ghosts and pink ponies with buttons...to have a conversation you just need 3 letters from each word...and everything is perfect!!!
Koju tagasi jõudsime keset ööd....
Sammulugeja ekraanil oli korralik number 16 236 :) Kotis olid uued ilusad asjad (või noh vähemalt kõigil teistel olid, peale minu:) Fotokas oli palju pilte ja pilte vaadates on palju toredaid mälestusi:)